Het juiste overhemd

Manchetknopen worden gedragen bij overhemden die geen vaste knoop hebben, maar alleen een knoopsgaten. Van groot belang is de juiste lengte van je mouw; het is immers zonde als je manchetknoop volledig onder de mouw van je pakjasje valt! Daarnaast ziet het er ook minder mooi uit als je mouw te lang of te kort is. Dus waar moet je op letten?

  • De mouw van het colbert dient te vallen op het punt waar de pols en hand in elkaar overgaan.
  • De manchetten van het overhemd dienen vervolgens ongeveer 1 a 2 cm onder het colbert uit te komen.

Het overhemd is dus altijd (licht) zichtbaar bij het dragen van een colbert.

Er zijn genoeg winkels waar je overhemden kunt kopen. Wij raden je echter aan om voor een maatwerk overhemd te gaan. De prijzen van maatwerk liggen vaak in de buurt (of zijn zelfs gelijk aan) van standaard overhemden en je weet zeker dat het volledig past bij jouw bouw. Tevens is gratis advies (wel of niet slim fit bijvoorbeeld) nooit weg! Waar vind je goede maatwerk overhemden?

  • Shirtbyhand: Vanaf EUR 69,- bestel je op deze website een maatwerk overhemd. Ze komen de eerste keer langs om je in te meten, daarna kun je vervolgbestellingen gemakkelijk doen via de website van Shirtbyhand.
  • Pakkend: Bij deze (fysieke) winkel kun je terecht voor zowel je maatpakken als maatwerk overhemden. Een maatwerk overhemd koop je hier vanaf EUR 119,-.

© 2024 Stadsknopen.nl. Alle rechten voorbehouden.